Drónokkal vinne netet Afrikába a Facebook

A Facebook dróngyártókkal tárgyal éppen, a célja, hogy ilyen robotgépekkel vigye el az internetet Afrika elszigeteltebb helyeire. A közösségi oldal az egyik a nagy cégek közül, amelyek támogatják az internet.org projektet. Ennek célja, hogy a világ net nélküli részét csatlakoztassák az internethez.

drpo

Ma ugyanis csak 2,7 milliárd embernek van hozzáférése a nethez, ez alig valamivel több, mint a világ népességének harmada. A projekthez olyan cégek is csatlakoztak, mint az Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm és Samsung.

A Facebook napelemes drónokat szeretne vásárolni, amelyek akár öt évig is a levegőben maradhatnak. Azt remélik, hogy át tudják úgy alakítani ezeket a robotrepülőket, hogy internetkapcsolatot tudjanak szolgáltatni az ott élőknek.

A Titan Aerospace gyártotta drónok akár húsz kilométer magasra is felszállhatnak, de jóval alacsonyabb költséggel működtethetők, mint a műholdak. Ezen belül a Solara 50 és 60 modellek akár száz kilogrammnyi felszerelést is vihetnek magukkal.

A Facebook összesen 11 ezer darabot szeretne átalakítani és a levegőbe repíteni világszerte. Ez a projekt egyébként a Google Project Loonnal konkurens; a keresőcég hatalmas légballonokkal szeretné ugyanezt elérni. A Google programjának hátránya, hogy csak száz napig tudnak fenn maradni a ballonok, utána a földre kell ereszteni őket újratöltésre.

A cikk forrása: http://index.hu/tech/2014/03/05/dronookkal_vinne_netet_afrikaba_a_facebook/

Ha tetszett, kérlek oszd meg, hogy máshoz is eljusson ...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest